Onze apotheek

 

Welkom bij Apotheek Kok. Wij helpen u met uw medicijnen en geven u advies op het gebied van zelfzorg. Daarbij proberen we onze dienstverlening zoveel mogelijk af te stemmen op uw wensen. Daarom nemen we rustig de tijd voor uitleg. Controleren goed of uw verschillende medicijnen wel goed combineren. En bezorgen desnoods uw bestelling netjes thuis. 

Ook als u alleen vragen wilt stellen kunt u gerust langskomen. Maak desgewenst een afspraak met de apotheker zelf, zodat u in de privacy van de spreekkamer vrijuit kunt vragen en spreken. Voelt u daarvoor niet bezwaard: in veel gevallen is advies nog een betere oplossing dan een geneesmiddel. 
En wij willen vooral het beste voor u. 

Hebt u suggesties om onze dienstverlening of deze website te verbeteren? Geeft u ze dan door aan de balie of stuur een email.

Iedereen bij Apotheek Kok staat met plezier voor u klaar. Dat komt omdat er tijd is voor de klant. 
En omdat iedereen een eigen specialisme heeft. Zo is het mogelijk om op een deelgebied een speciale band met u als klant op te bouwen. 

Historie
Apotheek Kok is in 1936 begonnen aan het Rapenburg in Leiden. De toenmalige apotheker, Dirk Kok, was zeer actief in Leiden en binnen de farmacie. Naast zijn apotheek bemande hij diverse adviseursschappen en richtte hij de Stichting Verenigde Nederlandse Apotheken op. De stichting VNA fungeerde als een pensioenfonds waarbij de exploitatie van een apotheek ook na het overlijden van een apotheker gewaarborgd bleef. Hierdoor bleef de achterblijvende weduwe of weduwnaar altijd voorzien van voldoende inkomen. In zijn hoogtijdagen gaf Kok sr. leiding aan meer dan 90 apotheken.

In de jaren 80 ontstond de vraag om een apotheek in één van de nieuwe buitenwijken van Leiden invulling te gaan geven. Inmiddels was Thijs Kok, de oudste zoon van Dirk, afgestudeerd apotheker en werkzaam binnen het bedrijf. Vele vergaderingen later werd mede door zijn toedoen besloten om een gezondheidscentrum in “de Mors” te creëren. De apotheek verhuisde eerst naar barakken op de topaaslaan en trok in 1987 in het huidige pand op de diamantlaan. In hetzelfde gebouw zijn tevens fysiotherapeuten, een huisartsenpraktijk en een thuiszorgorganisatie gevestigd.

Tegenwoordig is Apotheek Kok een efficiënt lopende apotheek, waarbij de klant centraal staat. Er werken drie apothekers en een tiental goed opgeleide assistentes, die naast hun vaardigheden als apothekersassistente ook bekwaam zijn in het uitgebreide drogisterij en vichy-assortiment. Zelfs nu de derde generatie uit de apothekersfamilie, Roelof Kok, als apotheker is toegetreden profileert het apotheekbedrijf zich nog steeds op behulpzaamheid en klantvriendelijkheid. 

Toekomstgericht
Apotheek Kok denkt ook na over goede dienstverlening in de toekomst. Zo is de verwachting dat samenwerking in de zorg in de toekomst de meest efficiënte manier wordt om met zorgvragen om te gaan. Farmaceutische zorg is één aspect in de totale gezondheidszorg, en dus zal de apotheek samen met andere disciplines bijdragen aan een zo groot mogelijk totaaleffect. 


Er zijn ook onderwerpen die nu al veel aandacht krijgen. Zoals therapietrouw (volgens voorschrift uw medicijnen gebruiken) en omgang met het ziektebeeld (kijken hoe u zo goed mogelijk uw leven kunt voortzetten door uw ziekte een plaats te geven). 

De apotheek van de toekomst zal er niet anders uitzien dan vandaag, maar wel nog duidelijker herkenbaar zijn aan onder meer de klantvriendelijke benadering, goede voorlichting, voldoende voorraad, en een effectieve medicijnbewaking.